Zoeken in deze blog

vrijdag 4 januari 2008

Wii

De kerstboom is de deur uit, het huis weer netjes en de scholen beginnen maandag weer. Stille getuigen van de afgelopen weken zijn mijn mooie shawl en oorbellen die ik van Caroline heb gekregen. En natuurlijk de Wii, de nieuwe spelcomputer van Nintendo. Na de iPod absoluut een van de meest fantastische uitvindingen van de laatste tijd.
Voor alle onnozelen onder ons; de Wii sluit je aan op de televisie en door middel van een bewegingssensor registreert het apparaat de bewegingen die je voor de tv maakt op het beeldscherm. Zo is het mogelijk om allerlei sporten en spellen te spelen zonder passief op knopjes te drukken, maar juist door te slaan en gooien zoals je dat ook in werkelijkheid zou doen. Je wordt er moe van dus goed voor de conditie.
Het betekent wel dat in de huiskamer alles aan de kant moet omdat er nog wel eens het een en ander sneuvelt in het heetst van de strijd.
Voor de toevallige passant levert het een ietwat vreemd maar amusant beeld op. Een aantal mensen die in het wilde weg midden in de kamer in het luchtledige staan te slaan of gooien. Maar ja, zo'n goede naam hadden we toch al niet in de buurt.

Geen opmerkingen: