Zoeken in deze blog

zaterdag 28 april 2007

Verwondering

Ze waren weer verrukkulluk, de prachtige asperges die vanavond op onze borden lagen. Samen met mijn befaamde eiersausje, ooit lang geleden van een vriendinnetje geleerd, iets waar zelfs de kinderen het water van in de mond loopt. Het ensemble van asperges, ham, aardappels en ei, geeft ook nog eens een heel mooi plaatje. Ik ben geen echte kok, maar mijn asperges zijn redelijk onovertroffen. Zo genoeg opgeschept, laten we het over wat anders hebben.
Terwijl we zaten te eten kregen we het over de eieren, en eigenlijk omdat we niets anders konden bedenken dat bij verhitting vast wordt in plaats van vloeibaar of gasvormig. Daarna ging het over water en dat dit in bevroren toestand op de vloeibare variant blijft drijven, ook heel bijzonder dus. Zo konden we nog een aantal dingen bedenken die ik nu weer ben vergeten. Was het oprechte verwondering of zou het toch aan die twee flessen, buitengewoon goede, witte wijn gelegen hebben die we soldaat hebben gemaakt?

Geen opmerkingen: