Zoeken in deze blog

zaterdag 24 maart 2007

Lichamen

Het grote voordeel van de tentoonstelling Bodies, is dat ie in de Beurs van Berlage wordt gehouden. Dan kun je tenminste met goed fatsoen als vastgoedbedrijf het gebouw gaan bezichtigen en tevens deze uitstalling van mensen als extraatje meenemen....ahum.
Het was een fascinerende middag. Al zou een mens alle technische en financiƫle mogelijkheden van de wereld tot zijn beschikking hebben, dan nog zou het onmogelijk voor hem zijn iets te maken wat zo complex en ingenieus in elkaar steekt als het menselijk lichaam. En je hoeft er niets voor te doen!
Voor mij een geruststellende gedachte. Die eeuwige hoogmoed dat we altijd maar denken alles te kunnen controleren, wordt hier ter plekke voor eens en voor altijd genadeloos de grond in geboord.
Bij het lijf met de gitzwarte longen, prees ik mezelf gelukkig al weer 10 jaar met roken gestopt te zijn, weliswaar zwaar hopend dat mijn longen meer op het zuivere model ernaast lijken.
Ik kan het iedereen aanraden de moeite te nemen te gaan kijken. De mogelijkheid bestaat nog tot 14 april. En nou niet gaan melken en mekkeren dat deze mensen geen toestemming hebben gegeven en dat het niet kies is. Gezeur! Ze zijn dood en ze staan er nu eenmaal. Welke lichamen zijn nog zo functioneel na overlijden?

Geen opmerkingen: