Zoeken in deze blog

zondag 28 augustus 2011

Van alles

Er zijn zo van die weken waar in van alles gebeurt dat de moeite van het vermelden waard is maar waarbij je op moet oppassen dat het niet te persoonlijk of banaal wordt. Vandaag daarom van alles wat.
Allereerst onder het mom "je-mag-tegenwoordig-ook-niets-meer" de burgemeester van het belgische plaatsje Aalst, die het woord gemeenschap ditmaal zonder bijzijn van de raad bezigde. Best saai filmpje trouwens.
Verder de geleerde, wiens naam ik vergeten ben omdat ik zoals altijd midden in het onderwerp van een actualiteitenprogramma zapte. Hij verkondigde het heel fijn voor de libiƫrs te vinden dat Khadaffi nu postzegels zit te plakken bij Mugabe in Zimbabwe, maar dat hij vreesde voor een onderlinge stammenstrijd. "Eigenlijk, zo sprak hij, heeft het libische volk wel een dictator nodig. Je hoopt dan wel dat het een beetje aardige dictator is, maar wel degelijk een dictator." Ik denk dat hij het meende. Met zijn bril en wilde krullen zag de geleerde er zelf ook heel vriendelijk uit. En wijs.
Caroline vond net voor het begin van haar studie een kamer in Amsterdam. Een dubbele bovenwoning samen met drie andere studerende meiden bij ons nagenoeg om de hoek. Hoe fijn!

Geen opmerkingen: