Zoeken in deze blog

zaterdag 7 januari 2012

Jacques

Wat is er lekkerder dan in het weekend nog even lui in bed te liggen? Of bij het wakker worden via de televisie het laatste nieuws tot je te nemen.
Genoegzaam kijk ik tot dé grote stoorzender voorbij zapt; RTL4 met aflevering driemiljoen achtentachtig van Jacques Cousteau. Er komt maar geen eind aan deze serie. De Harry Slinger van de wereldzeeën met volgelingen zwemt en duikt tot je er helemaal naar van wordt. Het kan niet anders dan dat de man bij geboorte met camera en al uit de baarmoeder getrokken is. Godzijdank is ie dood, maar dat hij in 1997 is overleden zou je niet zeggen. Niet van de buis af te trappen. Met dat eeuwige magere lijf van hem weer tussen zwermen sardientjes en hordes andere friemelbeesten. Lekker afzien met de mannen op die oude verrotte boot, soep schrapend uit een stenen tijdperkmok. Het woord 'natuurgeweld' krijgt bij het zien van de beelden een hele nieuwe lading. Als ie niet al overleden was zou ik hem namelijk graag zelf een handje geholpen hebben.
Kunnen wij geen nieuwsshow maken in het weekend zoals de Britten dat doen? Gary Lineker vind ik echt veel leuker om naar te kijken dan die onuitroeibare rode badmuts. John, doe er eens wat aan en mindmap iets soortgelijks. Graag iets waar de kleuren nog niet van vervaagd zijn en het vel minder verschrompeld. Dank.

Geen opmerkingen: