Zoeken in deze blog

zaterdag 6 september 2008

AT5

Na de zomerstop heeft de amsterdamse zender AT5 er een nieuw programma bij. Kort Amsterdams Live. Zoals de naam als zegt een live-magazine dat elke werkdag van vier tot zes wordt uitgezonden.
Kort Amsterdams bestond voordien ook al. Het duurde een minuut of tien met daarin een aantal vaste rubrieken aangevuld met een paar leuke wetenswaardigheden of korte interviews. Een soort tvblog zeg maar, en door de lengte van de items altijd leuk om naar te kijken.
De liveversie duurt twee hele uren en dat blijkt toch een stuk lastiger te vullen. Ik ben nu al fan.
In totale chaos wordt er onwennig door presentatoren gehakkeld. Loopt menigeen door het beeld en voor de camera langs en duurt het vaak enkele minuten voor iedereen z'n plek weer gevonden heeft. Regelmatig overvleugelen de gasten de uitzending en zie ik de AT5-telg benauwd op de klok kijken omdat ze er niet tussen kunnen komen. De gasten hebben niets in de gaten en tetteren lekker verder, zoals overigens ook van ze verwacht wordt.
Donderdag was helemaal hilarisch. Martin Ros, de afgedankte boekbespreker van Tros-radio, mag blijkbaar iedere week een aantal boeken doornemen, en dit doet hij met verve. Op het puntje van zijn stoel verzandde hij in een enorme verhandeling over China, Mao, fascisme en communisme, en was onmogelijk nog te stoppen. De subtiele hints en inmenging van het tvpersoneel negeerde hij volkomen, wat bij eerstgenoemden apatische en ietwat paniekerige blikken op de gezichten bracht. Het leuke was dat ik niet eens geloof dat hij het met opzet deed. Geweldige televisie.
Dames en heren van AT5, misschien is het een goed idee om Martin zijn eigen uurtje te gunnen. Jullie zullen er een heleboel mensen veel plezier mee doen en het probleem in de live uitzending is meteen opgelost!

Geen opmerkingen: