Zoeken in deze blog

zaterdag 14 maart 2009

Uit

Vanmiddag waren we met de D7 uit in De Hoef.
De term superboeren krijgt hier een hele andere betekenis. Niet gezellig oerend hard, maar een hele lange dijk met daarna weer een hele lange dijk en dan eindelijk iets dat voor een voetbalvereniging door moet gaan. Op een suikerbietenveldje staat AFC te spelen tegen 11 ventjes die allen overduidelijk door dezelfde dorpskapper te grazen zijn genomen. Feilloos kun je de ouders langs de kant met het kind matchen.
In de miezerregen vragen wij ons af hoe je hier terecht kunt komen zonder levensmoe te zijn en met concrete zelfmoordplannen rond te lopen. Toch zeker niet uit vrije wil. Wonen hier lijkt het meest op eenzame opsluiting. Ver achter Uithoorn, ook al zo'n traktatie, en bij Amstelhoek ligt dit gehucht, waarbij een verblijf in de Bijlmerbajes vergeleken een feestje bij wordt. Vanaf de snelweg na een oneindige B-weg en achtentachtig stoplichten bij het pompstation linksaf. Te bedenken dat je iedere dag na je werk naar deze poel des doods moet terugkeren. Hoogstwaarschijnlijk nog met een tractor voor je snufferd die deze lijdensweg nog intenser maakt. Brrrrr.
Mijn al aanwezige hunkering naar luidruchtige trams is na vandaag nog vele malen groter geworden. Check het plaatje. Een foto zegt meer dan duizend woorden.

Geen opmerkingen: