Zoeken in deze blog

zondag 8 maart 2009

Restaurantweek deel II

De volgende dag was het de beurt aan restaurant Latour in Huis ter Duin. Aan tafel heb je uitzicht op de zee, en ondanks dat het verre van mooi weer was blijft het altijd een leuk plaatje om naar te kijken.
Ook hier zaten we onverwacht met z'n drieën aan tafel in plaats van samen en werd het budgetkarakter binnen een seconde om zeep geholpen door champagne en een mooie fles wijn. Ach, wij passen ons wel aan.
Bij de eerste hap werd al duidelijk dat dit een hele andere ervaring zou worden als de avond ervoor. De amuses waren een absoluut feestje met de prei-mosselsoep als hoogtepunt.
Verder volgde heerlijke sashimi, nog meer amuse, vis met risotto, dessert en konden we het niet laten om ook nog kaas te bestellen. Dat laatste ging wat moeizaam. We waren als laatsten overgebleven en dan verzwakt de aandacht aanmerkelijk.
So wie so valt het me op dat mensen veel korter aan tafel lijken te zitten dan vroeger. Wilde in de goede tijd de lunch nog wel eens rimpelloos overgaan in het diner, tegenwoordig is de tent zowel 's middags als 's avonds vaak op tijd leeg.
Daarom hebben we beneden in de bar de koffie genuttigd. Al met al heerlijk en vooral erg gezellig gegeten.

Geen opmerkingen: